Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από ανεπιθύμητες τρίχες σε όλο του το σώμα. Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει.

Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η ακτίνα προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.

Το laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιούμε εκπέμπει ταυτόχρονα σε δύο μήκη κύματος: στο 755nm (γνωστό και ως μήκος κύματος του Αλεξανδρίτη) και στο 808nm. Αυτά τα δύο μήκη κύματος είναι αυτή τη στιγμή τα πιο διαδεδομένα παγκοσμίως για εφαρμογή σε θεραπείες αποτρίχωσης λόγω των εξαιρετίκων τους αποτελεσμάτων. Και τα δύο παραπάνω μήκη κύματος έχουν το καθένα τα δικά του ιδιαίτερα πλεονεκτήματα– το 755nm στις λεπτές σκούρες τρίχες σε λευκό δέρμα ενώ το 808nm και σε πιο βαθιές και διαφορετικών χρωμάτων τρίχες και τύπους δέρματος. Ο συνδυασμός τους, λοιπόν, και η ταυτόχρονη εκπομπή τους, εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα αποτρίχωσης σχεδόν όλων των τύπων τρίχας.

Χρησιμοποιεί δύο συστήματα λειτουργίας για αποτρίχωση.Το normal(παλμό-παλμό),με το οποίο η εκπομπή γίνεται με συχνότητα 1-5 Hz (1-5 shots/sec) και fast mode, με ταχύτητα 10 Hz (10 shots/sec), καταφέρνοντας να θερμαίνει σταδιακά το θύλακα της τρίχας με στόχο τη νέκρωσή του χωρίς να προκαλεί εγκαύματα και ερεθισμούς, ακομη και σε πολύ σκούρα ή μαυρισμένα δέρματα. Επίσης, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εφαρμογής π.χ. Full body σε 40-50 λεπτά.

Η αποτρίχωση με laser  είναι ο πιο αποτελεσματικός και με μεγαλύτερη διάρκεια τρόπος για να απαλαχτεί κάποιος απο την ανεπιθύμητη τριχοφυία σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος του. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Εφόσον τα σύγχρονα laser μπορούν να δράσουν ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν θύλακες κάθε φορά, οι συνεδρίες σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια όπως η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια είναι σύντομες και δε διαρκούν πολύ περισσότερο από την αποτρίχωση στο άνω χείλος ή στο στήθος. Σε κάθε περίπτωση επειδή το laser καταπολεμά το χρώμα τις τρίχας πρέπει αυτή να είναι πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματος.

Μετά από τη πρώτη συτνεδρία οι τρίχες δε βγαίνουν παντού αλλά σε ορισμένα σημεία και είναι πιο λεπτές και έχουν πιο ανοιχτό χρώμα. Με την επανάληψη των συνεδριών οι τρίχες γίνονται σταδιακά όλο και πιο αραιές και εμφανίζονται με πολύ πιο αργό ρυθμό. Όταν ολοκληρωθούν οι συνεδρίες τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (ακόμα και για αρκετά χρόνια) αν το άτομο δεν πάσχει από ορμονικές διαταραχές.

Τα αποτελέσματα από τη χρήση του laser για την αποτρίχωση ποικίλουν ανάλογα με τον μεταβολισμό, τις ορμονικές μεταβολές, την ποιότητα της τρίχας και το συνολικό αριθμό των θυλάκων κάθε ατόμου. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι και ο κύκλος ζωής της τρίχας. Οι φάσεις τις τρίχας είναι 3:

  • Αναγενής κατά την οποία η τρίχα μεγαλώνει και είναι πλούσια σε μελανίνη
  • Καταγενής κατά την οποία η τρίχα εξασθενεί, και
  • Τελογενής η οποία είναι η φάση της ηρεμίας που η τρίχα πέφτει αλλά η ρίζα συνεχίζει να υπάρχει. Μετά από κάποιο διάστημα η ρίζα «ξυπνά» και εισέρχεται στο στάδιο της ανάπτυξης

Οι τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση είναι πλούσιες σε μελανίνη και συνεπώς καταστρέφονται από την πρώτη συνεδρία. Οι υπόλοιπες τρίχες είναι λιγότερο ευαίσθητες και δεν καταστρέφονται τόσο εύκολα. Έτσι απαιτείται η επανάληψη της θεραπείας για την καταστροφή τους (περίπου κάθε μήνα).

Ενδείκνυται για άντρες και γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυία,δεν έχουν λευκές ή ξανθιές τρίχες και δεν έχουν ορμονολογικά προβλήματα αρύθμιστα καθώς και άλλες πιο ειδικές περιπτώσεις που θα σας ζητηθούν να διευκρινιστούν στο ιατρικό ιστορικό σας.

Ο αριθμός των θεραπειών που χρειάζονται για ένα καλό αποτέλεσμα αποτρίχωσης εξαρτάται από το είδος της  περιοχής, αν είναι ορμονοεξαρτώμενες ή μη , από την πυκνότητα των τριχοθυλακίων και την ποιότητα της τρίχας  κ.α. που τον κάνουν να κυμαίνεται από 6-10 συνεδρίες με συχνότητα επανάληψης ανα μήνα.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.