Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)

Πρόκειται για μια θεραπεία, που εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματός μας. Είναι μια μέθοδος ενέσιμης μεσοθεραπείας η οποία αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που βρίσκονται στον ίδιο μας τον οργανισμό – στο ίδιο μας το αίμα. Η θεραπεία στοχεύει στην ανανέωση του δέρματος και στην αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων, όπως θαμπή όψη, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι, η χαλάρωση σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ.

Η διαδικασία ξεκινά με μια σύντομη αιμοληψία. Το αίμα στην συνέχεια περνά ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης και επεξεργασίας. Με το τέλος της διαδικασίας έχουμε στα χέρια μας έναν ορό πλάσματος που περιέχει υψηλό ποσοστό αιμοπεταλίων καθώς και υψηλή συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων. Με πολύ λεπτές ενέσεις εγχύουμε τον αυτόλογο αυτό ορό (που προήλθε δηλαδή από τον ίδιο μας τον οργανισμό) στο δέρμα.  Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα, τα οποία βοηθούν τους ιστούς να επουλωθούν καθώς εκκρίνουν πάνω από 800 είδη πρωτεϊνών. Εγχύοντας στον δέρμα τον αυτόλογο ορό του πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτυγχάνουμε ανάπτυξη και αύξηση του κολλαγόνου, καθώς και αναγέννηση των ιστών. Έτσι με φυσικό τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, επιτυγχάνεται σύσφιξη, λεία υφή ενώ μειώνονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Σε πρόσωπο

Λαιμό

Ντεκολτέ

θεραπεία για την τριχόπτωση

Ακόμα και αν εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία, το πρόσωπο θα δείχνει πιο ξεκούραστο και τονωμένο από τις πρώτες κιόλας μέρες. Καθώς ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, και η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου με την πάροδο των ημερών, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες θα δείχνουν πιο απαλές ενώ το δέρμα θα συσφίγγεται. Το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ολοκληρωθεί στους 2 με 3 μήνες.

Ανάλογα με την ηλικία αλλά και τις ειδικές ανάγκες κάθε τύπου δέρματος θα προσδιοριστεί και ο ακριβής αριθμός θεραπειών. Σε γενικές γραμμές ακολουθείται ένας κύκλος 3-4 θεραπειών με μεσοδιάστημα 1 μήνα.

Η Ενέσιμη PRP, είναι μια δημοφιλής θεραπεία τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση των σημαδιών χρόνου.

Είναι κατάλληλη για άτομα που μπορεί να εμφανίζουν αλλεργία σε διάφορες καλλυντικές ουσίες, καθώς ο ορός προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν χρησιμοποιείται καμία χημική ουσία.

Η Ενέσιμη Μεσοθεραπεία PRP, αντενδείκνυται σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, σε άτομα που πάσχουν από αιματολογικές διαταραχές,  σε άτομα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, με ιστορικό θρόμβωσης, κακοήθειας και χρόνιας νόσου του ήπατος

Σε γενικές γραμμές είναι μια καλά ανεκτή διαδικασία. Πριν από την θεραπεία, τοποθετείται αναισθητική κρέμα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν ενοχλήσεις από τα τσιμπήματα. Μικρές μελανιές που μπορεί να προκύψουν, θα φύγουν σε διάστημα 5-7 ημερών.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.