Σκληροθεραπεία

Είναι μία ιατρική διαδικασία, που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ευρυαγγειών. Περιλαμβάνει την έγχυση ενός διαλύματος  κατευθείαν μέσα στο αγγείο. Το διάλυμα καταστρέφει την εσωτερική επιφάνεια του αιμοφόρου αγγείου , το οποίο με την πάροδο του  χρόνου μετατρέπεται σε ουλώδη ιστό και εξασθενεί στην όψη.

Η διαδικασία

Στις περισσότερες περιπτώσεις το διάλυμα εγχέεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας  κατευθείαν μέσα στο αγγείο. Ενδέχεται ο ασθενής να αισθανθεί ήπιο πόνο και την αίσθηση καύσου για διάστημα 1-2 λεπτών, ειδικά όταν η έγχυση γίνεται σε μεγαλύτερα αγγεία. Η διαδικασία έχει συνολική διάρκεια 30-60 λεπτά.

Ο αριθμός των αγγείων , που θα γίνει η έγχυση  κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση τους καθώς και τη γενική ιατρική κατάσταση του ασθενούς.

Η σκληροθεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο και απαιτεί για λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή της, αποχή από οποιαδήποτε αεροβική δραστηριότητα.

Μετά από τη σκληροθεραπεία θα είστε σε θέση να συνεχίσετε τις  καθημερινές σας δραστηριότητες.Το περπάτημα συστήνεται μετά από τη θεραπεία. Θα σας δοθούν οδηγίες  για την πιθανή χρήση καλσόν συμπίεσης των κάτω άκρων.

Για τουλάχιστον 48 ώρες θα πρέπει να αποφεύγεται η  λήψη ασπιρίνης ή άλλων αντιφλεγμονώδων φαρμάκων. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται:

  • Τα θερμά λουτρά
  • Οι ζεστές κομπρέσες
  • Η άμεση έκθεση στο φως του ήλιου

Το μπάνιο  επιτρέπεται , αλλά με χρήση δροσερού νερο. Τα σημεία των εγχύσεων μπορούν να πλυθούν με ένα ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό.

Αποτελέσματα

Συνήθως οι ευρυαγγείες ανταποκρίνονται σε θεραπεία σε διάστημα 3 έως 6 εβδομάδων ενώ τα μεγαλύτερα αγγεία  σε διάστημα 3-4 μηνών. Τα αγγεία, που θα ανταποκριθούν στη θεραπεία δεν επανεμφανίζονται. Ωστόσο , νέες ευρυαγγείες μπορεί να δημιουργηθούν.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.