Botox

Λίγα λόγια για το Botox (η βοτουλινική Τοξίνη)

Το Botox αποτελεί σήμερα την πιο γνωστή και δημοφιλή μέθοδο αντιμετώπισης των ρυτίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια. Είναι μια ενέσιμη, μη επεμβατική θεραπεία, που με μία και μόνο συνεδρία οι ενοχλητικές ρυτίδες εξαφανίζονται.

Πριν από την χρήση της στην κοσμητική Ιατρική, η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, γνωστή στις μέρες μας ως Botox, έχει εγκριθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εφαρμόζεται από  διάφορες ειδικότητες της Ιατρικής προκειμένου να αντιμετωπίσει διάφορες νευρολογικές παθήσεις, ορισμένα είδη ημικρανίας, στο βλεφαροσπασμό, στο ραιβόκρανο, καθώς και σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας (μασχάλες- παλάμες-πέλματα).

Η Αλλαντοτοξίνη ή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της ουσίας που εγχέεται, αναστέλλει προσωρινά τη μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων στους μύες. Η ουσία δεν απορροφάτε από τον οργανισμό, άρα είναι εξαιρετικά ασφαλής. Με μια σειρά μικροσκοπικών ενέσιμων εγχύσεων στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν, ο μυς σταματά να κάνει συσπάσεις. Έτσι η τοπική χαλάρωση του μυ επιφέρει την εμφανή λείανση των ρυτίδων, ενώ αποτρέπει τον σχηματισμό νέων.

Είναι αποτελεσματικό και στα δύο είδη ρυτίδων, τόσο στις δυναμικές (σχηματίζονται όταν κάνουμε εκφράσεις και μετά εξαφανίζονται) όσο και στις στατικές (έχουν σχηματιστεί και είναι ορατές, χωρίς να κάνουμε εκφράσεις -σε στιγμές ηρεμίας).

Για τις δυναμικές ρυτίδες λειτουργεί προληπτικά και είναι εξαιρετική επιλογή σε άτομα με έντονη μυϊκή εκφραστικότητα, αποτρέποντας τον σχηματισμό νέων και προλαμβάνοντας  ώστε να μην γίνουν στατικές. Στις δε στατικές, είτε τις εξαλείφει είτε τις απαλύνει σε μεγάλο βαθμό. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να βελτιώσουμε την εικόνα και σε καμία περίπτωση να επηρεαστεί η εκφραστικότητα του προσώπου.

Το Botox είναι ιδανικό για τις ρυτίδες έκφρασης που εντοπίζονται

Στο Μέτωπο

Στο Μεσόφρυο

Στα πλάγια των Ματιών (πόδι της χήνας)

Στα πλάγια της μύτης.

Με ειδική τεχνική μπορούμε να επιτύχουμε και την ανύψωση της γωνίας των φρυδιών για πιο ξεκούραστο και «ανοικτό βλέμμα

Η δράση της ουσίας είναι προσωρινή. Μπορεί να διαρκέσει από 3-6 μήνες και ιδανικά επαναλαμβάνεται 2 έως 3 φορές τον χρόνο.

Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση. Άτομα με έντονη εκφραστικότητα μπορεί να αναπτύξουν ρυτίδες νωρίτερα από τον μέσο όρο. Σε γενικές γραμμές περίπου στην ηλικία των 28-30 ως θεραπεία πρόληψης για τις ρυτίδες έκφρασης. Σε μεγαλύτερες ηλικίες για την αντιμετώπιση των εγκατεστημένων ρυτίδων.

Σπάνια παρατηρείται αίσθημα βάρους, μικρές εκχυμώσεις στα σημεία της ένεσης ή ήπιος πονοκέφαλος που υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Τα άτομα που πάσχουν από μυοπάθειες

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Αμέσως μετά την θεραπεία και για τις επόμενες 4 ώρες ο ασθενής καλό είναι να μην ξαπλώσει. Κατά την ίδια μέρα, δεν σκύβουμε, δεν ασκούμε πίεση στα σημεία που έγινε η θεραπεία και αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.

Για διάστημα δύο ημερών αποφεύγουμε την έκθεση του προσώπου σε αυξημένη θερμοκρασία (πιστολάκι μαλλιών, πολύ ζεστό νερό, ατμούς σάουνα κ.λ.π.)

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.