Pico Laser

Τα Pico lasers, παίρνουν το όνομά τους από τα picoseconds, που είναι 1.000 φορές μικρότερα από ότι τα nanoseconds με τα οποία λειτουργούν σήμερα τα περισσότερα Lasers. Τα παραδοσιακά nanonsecond laser βασίζονται κυρίως στη φωτοθερμική δράση μεταφέροντας θερμότητα τόσο στη χρωστική ουσία των τατουάζ όσο και στον περιβάλλοντα ιστό. Το Pico Laser στην ουσία σπάει τη χρωστική, την οποία στοχεύουμε, σε μικροσκοπικά σωματίδια που εύκολα αποβάλλονται από το σώμα.

Μιλάμε λοιπόν για Laser τα οποία έχουν τον ελάχιστο δυνατό χρόνο επαφής με το δέρμα. Τι σημαίνει αυτό; Μηδενικός – λιγότερος χρόνος αποθεραπείας!

Δεν είναι όμως το μοναδικό του πλεονέκτημα, από το οποίο και παίρνει το όνομά του. Είναι μια νέας γενιάς Laser που συνδυάζει 3 διαφορετικά Μήκη κύματος.

Nd Yag 1064nm, 532nm, 755 nm. Τα χαρακτηριστικά του αυτά το κάνουν ένα μηχάνημα με μοναδική ευελιξία, που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και ανώδυνα πολλές διαφορετικές ανάγκες και πολλά διαφορετικά προβλήματα.

Εξαιρετικό για την αφαίρεση Τατουάζ, για όλες τις μελαχρωματικές βλάβες, για την αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων, για την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και την ανάπλαση του προσώπου, χειρουργικών ουλών, ουλών ακμής κ.α.

Με την βοήθεια του Pico και της μεγάλης ευελιξίας που μας δίνει στην εφαρμογή, τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εξατομικευμένα κάθε τύπο τατουάζ, χωρίς τον τραυματισμό του σημείου και χωρίς να αφήσουμε σημάδια ή ουλές.

Το δέρμα θα καθαρίσει σταδιακά από κάθε χρωστική, ακόμα και από τις δύσκολες όπως το μπλε, το πράσινο κλπ, αλλά και εκεί που πιθανώς απέτυχαν άλλες μέθοδοι αφαίρεσης.

Με την βοήθεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το Pico laser καταφέρνει να διεισδύσει με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια στο σημείο του τατουάζ και θρυμματίζει την χρωστική, η οποία αποβάλλεται εξωτερικά από τον οργανισμό. Στην ουσία η χρωστική με την εφαρμογή της θεραπείας γίνεται μια λεπτή σκόνη, από θρυμματισμένα σωματίδια τα οποία ανεβαίνουν στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και έτσι καταστρέφεται.

Η υψηλή παλμική ενέργεια σε διαφορετικά μήκη κύματος μας δίνει την δυνατότητα να δράσουμε αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα χρώματα του τατουάζ, τον τύπο δέρματος, την ποιότητα των χρωστικών αλλά και το βάθος αυτών.

Ανάλογα με το Τατουάζ, θα εκτιμηθεί ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών.

Ρόλο παίζουν πολύ παράγοντες. Ο τύπος του δέρματος, τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το τατουάζ (τα μονόχρωμα χρειάζονται συνήθως λιγότερες συνεδρίες από τα πολυχρωματικά) και την ποσότητα της χρωστικής. Επίσης ανάλογα με την περιοχή του σώματος που έχει γίνει το τατουάζ (π.χ. ο λαιμός χρειάζεται λιγότερες συνεδρίες σαν περιοχή από ότι τα χέρια). Σε γενικές Γραμμές απαιτούνται 4-8 συνεδρίες με απόσταση τουλάχιστον 4 εβδομάδων μεταξύ τους.

Πολύ αποτελεσματικό σε όλα τα χρώματα, σύντομος χρόνος εφαρμογής, στοχεύει μόνο στην περιοχή που θέλουμε να αποχρωματίσουμε χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω περιοχές, ελάχιστη ως μηδενική αποθεραπεία, δεν δημιουργεί ουλές ή σημάδια.

Πανάδες (Μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος)

Η χρήση των συνδυαστικών δυνατοτήτων του Pico laser μας βοηθά να παρέμβουμε σε όλες  εκείνες τις περιπτώσεις που θέλουμε να αποχρωματίσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση στοχεύουμε επιλεκτικά στα σημεία όπου εμφανίζονται οι πανάδες, οι οποίες οφείλονται σε αυξημένη παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα, αλλά και στην δράση ορισμένων ενζύμων. Η ελάχιστη διάρκεια του παλμού καταφέρνει να διεισδύσει στην χρωστική ουσία στο δέρμα. Η ενέργεια παράγεται ως  ακουστικό κύμα και έτσι η περίσσεια ποσότητα μελανίνης στην στοχευμένη περιοχή αποβάλλεται από το δέρμα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν αφήνει δυσχρωμίες ή άλλα σημάδια στην επιδερμίδα.

Είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχρωμίες χωρίς να μας περιορίζει ο τύπος δέρματος.

Οι συνεδρίες είναι σε συνάρτηση με το εύρος του προβλήματος. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν απαιτείται μεγάλος αριθμός επαναλήψεων. Ως μέσο όρο θεωρούμε 1-3, με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων.

Μπορεί να παρατηρήσουμε ήπια ερυθρότητα η οποία περνά με την πάροδο λίγων ωρών.

Είναι σημαντικό πριν και μετά την θεραπεία να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο

Προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο με μια αντηλιακή κρέμα υψηλού δείκτη. Σημαντική είναι η σωστή ενυδάτωση της περιοχής και η εφαρμογή αντηλιακού μετά την θεραπεία, για την προστασία της επιδερμίδας αλλά και για την πρόληψη νέων βλαβών.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.