Νήματα PDO

Τα νήματα πολυδιαξόνης (P.D.O.) είναι ένα 100% βιοσυμβατό και βιοαπορροφούμενο  υλικό. Χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην χειρουργική για την συρραφή τραυμάτων.

Πλέον στην Κοσμητική Ιατρική, η εφαρμογή νημάτων P.D.O. αποτελεί μια  τεχνική αντιμετώπισης της χαλάρωσης σε πρόσωπο και σώμα, προκειμένου να επιτευχθεί ανόρθωση και σύσφιξη.

Ο Ιατρός εισάγει στην περιοχή που θέλει να ανορθώσει, μια εξαιρετικά λεπτή βελόνα, η οποία φέρει το νήμα. Με την αφαίρεσή της βελόνας, το νήμα παραμένει μέσα στο δέρμα στην προκαθορισμένη θέση. Με τον ανάλογο αριθμό νημάτων που απαιτεί η κάθε περιοχή, δημιουργείται ένα πλέγμα με αποτέλεσμα την ανόρθωση της συγκεκριμένης περιοχής.

Τα νήματα με τον χρόνο θα απορροφηθούν από τον ίδιο τον οργανισμό. Στο μεσοδιάστημα ο οργανισμός θα παράγει νέο κολλαγόνο γύρω από την περιοχή που τοποθετήθηκαν τα νήματα, έτσι όταν τα νήματα θα έχουν πλήρως απορροφηθεί, νέες ίνες κολλαγόνου θα τα έχουν αντικαταστήσει στην ίδια διάταξη.

Τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο και σώμα.

Συγκεκριμένα στο πρόσωπο τοποθετούνται, στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές πτυχές, για την διόρθωση του περιγράμματος, για την ανόρθωση των ζυγοματικών, του λαιμού κ.α.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται πόνο, παρά μόνο ένα μικρό τσίμπημα. Σε περιπτώσεις που είναι αναγκαίο μπορεί να γίνει χρήση αναισθητικής κρέμας.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Τα αρχικά αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Όσο όμως περνά ο καιρός βελτιώνονται καθώς ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες παράγοντας κολλαγόνο και ελαστίνη για τους επόμενους 3 μήνες όπου και θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Η απορρόφηση των νημάτων ολοκληρώνεται σε 6-8 μήνες και η διάρκεια του αποτελέσματος, ανάλογα με την περιοχή, την ποιότητα δέρματος και άλλους παράγοντες μπορεί να φτάσει τους 16 μήνες.

Άτομα με ήπια πτώση και χαλάρωση του δέρματος αποτελούν τους ιδανικούς υποψήφιους. Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε πως δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να υποκαταστήσει το κλασικό face lift.

Έχει παρατηρηθεί ότι εφαρμογή Ραδιοσυχνοτήτων ή συγκεκριμένων τύπου Laser μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το αποτέλεσμα, όταν εφαρμόζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μπορεί να συνδυαστεί με Botox, με ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ με Αυτόλογη ή Εταιρόλογη Μεσοθεραπεία.

Ήπιο οίδημα και μικρές μελανιές μπορούν να παρατηρηθούν και υποχωρούν εντός 48 ωρών.

Για τον περιορισμό οιδήματος στην περίπτωση που παρατηρηθεί μπορεί να εφαρμοστούν κρύα επιθέματα την ίδια ημέρα. Για 1-2 μέρες καλό θα είναι να αποφεύγουμε να πλύνουμε το πρόσωπο με πολύ ζεστό νερό.

Συστήνεται η αποφυγή έντονης άσκησης για 2-3 μέρες.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.