Νήματα προσώπου

Εάν θέλετε να αποφύγετε κάθε είδους επέμβαση, αλλά παράλληλα θέλετε να ανανεώσετε το πρόσωπο, το λαιμό ή το ντεκολτέ σας και μάλιστα άμεσα, τα Νήματα προσώπου αποτελούν την ιδανική λύση. Το λίφτινγκ του μεσημεριανού διαλείμματος ή αλλιώς “Lunch Time Facelift” είναι το μη επεμβατικό λίφτινγκ που μέσα σε μόλις 30’ μπορεί να σας χαρίσει την ανανέωση που επιζητάτε.Τα Νήματα προσώπου είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πρόκειται για απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία δηλαδή διαλύονται από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα με τρόπο και ρυθμό πολύ προβλέψιμο (μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών). Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ο οργανισμός παράγει ελαστίνη και κολλαγόνο γύρω από το υλικό, γεγονός που οδηγεί στην εξαφάνιση του υλικού και την ‘αντικατάσταση’ του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Η αποτελεσματικότητα, λοιπόν, των Νημάτων προσώπου έγκειται στη σύνθεση ελαστίνης και φρέσκου κολλαγόνου, καθώς γύρω τους σχηματίζεται σταδιακά ένα πλέγμα από ίνες κολλαγόνου. Χάρη σ’ αυτό, το χαλαρό δέρμα αποκτά τη σύσφιξη και την ανόρθωση που έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται οι χαμένοι όγκοι.Το αποτέλεσμα που παρέχουν τα Νήματα προσώπου είναι εντυπωσιακό όταν η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό με κατάλληλη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα είναι συνήθως άμεσα ορατό. Μετά την τοποθέτηση των Νημάτων, η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή και πιο σφριγηλή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση μέσα στις πέντε βδομάδες που ακολουθούν, καθώς απορροφώνται τα νήματα και σχηματίζεται νέο κολλαγόνο, και διαρκεί περίπου 1-2 χρόνια, ανάλογα την ηλικία.Τα Νήματα προσώπου είναι ιδανικά για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και στοχεύουν:

  • Στην ανόρθωση των πεσμένων φρυδιών και βλεφάρων
  • Στη λείανση των “ρυτίδων γέλιου” ή ρινοπαρειακών αυλάκων
  • Στο γέμισμα των “άδειων” ζυγωματικών
  • Στη διόρθωση του σχήματος της μύτης, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα ρουθούνια
  • Στη σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ
  • Στην αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου κατά 70% περίπου

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άτομα ηλικίας 35 έως 65 ετών που αντιμετωπίζουν χαλάρωση και απώλεια όγκου, με συνέπεια τη διατάραξη των αναλογιών και της νεανικότητας του προσώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυκνότητα του πλέγματος που θα σχηματιστεί είναι αναλογική της αύξησης της ηλικίας, έτσι ώστε το πλέγμα να μπορέσει να δημιουργήσει τη σωστή υποδομή κολλαγόνου. Η εφαρμογή Νημάτων ενδείκνυται, επίσης, και για άτομα μικρότερης ηλικίας που θέλουν να αποκαταστήσουν τη συμμετρία του προσώπου τους και να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας τους.Η εφαρμογή των Νημάτων αποτελεί ανώδυνη διαδικασία, καθώς πριν την τοποθέτησή τους, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθεί σχετίζεται και εξαρτάται από τις ανάγκες της περιοχής στην οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία.

Τα Νήματα προσώπου τοποθετούνται με μια μικροσκοπική βελόνα, η αίσθηση της οποίας είναι απολύτως ανεκτή. Γι’ αυτό, άλλωστε, συνιστούν εξαιρετική εναλλακτική σε περίπτωση που η χαλάρωσή σας είναι ήπιας ή μέτριας μορφής ή που δεν επιθυμείτε να προβείτε σε χειρουργική επέμβαση. Το μόνο που θα νιώσετε είναι ένα απαλό τράβηγμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εσωτερικής του ανόρθωσης. Άλλες παρενέργειες εκτός από την πιθανή εμφάνιση μικρών μωλωπισμένων σημείων και ήπιο αίσθημα πόνου κατά τη διάρκεια της μάσησης ή των έντονων εκφραστικών μορφασμών, δεν αναφέρονται. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.Το μόνο που συνιστάται είναι η αποφυγή έντονης τριβής του δέρματος και άρσης μεγάλου βάρους για μία περίπου βδομάδα. Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγεται η όποια επιβάρυνση της περιοχής με μάσηση σκληρών τροφών, με εργασίες οδοντιατρικής φύσεως κ.ά.Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τα Νήματα Προσώπου μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες μεθόδους, όπως η Απλή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan Tru PRP (Platelet-Rich Plasma), οι Εγχύσεις Εμφυτευμάτων Ρυτίδων (Υαλουρονικό Οξύ) και το Fractional Laser CO2.