Σκληροθεραπεία

σκληροθεραπεία είναι η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για την θεραπεία των ευρυαγγειών. Είναι μια ασφαλής και επιτυχημένη μέθοδος που έχει σαν σκοπό την εξάλειψη των ενδοδερμικών και υποδόριων φλεβών που ανεπαρκούν με την έγχυση ειδικών ουσιών (σκληρυντικών) μέσα σε αυτές. Οι διάφοροι σκληρυντικοί παράγοντες προκαλούν βλάβη στο εσωτερικό τοίχωμα των φλεβών. Αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης είναι να μετατρέπονται οι φλέβες σε ινώδεις (σκληρές) χορδές.

Η σκληροθεραπεία άρχισε να εφαρμόζεται περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα. Παρόμοιες προσπάθειες θεραπειών είχαν αναφερθεί και μερικούς αιώνες πιο πριν! Η σύγχρονη εποχή της σκληροθεραπείας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, με την καθιέρωση βασικών αρχών και τεχνικών που είναι ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές. Μεγάλη ώθηση δόθηκε κατά τη δεκαετία του 1990, με την υπερηχογραφική παρακολούθηση και καθοδήγηση καθώς και την τυποποίηση παρασκευής σκληρυντικής ουσίας σε μορφή αφρού.

Μετά τη συνεδρία της μικροσκληροθεραπείας συνήθως υπάρχει κάποια ερυθρότητα και διόγκωση κατά μήκος των φλεβών. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, ημέρες ή και ακόμη περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος των φλεβών. Δηλαδή, η εμφάνιση των φλεβών θα χειροτερέψει αρχικά πριν βελτιωθεί τελικά. Λιγότερο συχνά παρουσιάζονται μελανιές. Μπορείτε να έχετε φυσιολογική δραστηριότητα αμέσως μετά τη θεραπεία. Στη διάρκεια των εβδομάδων ή μηνών που θα ακολουθήσουν, οι φλέβες θα απορροφηθούν και θα εξαφανιστούν.

Το πόσες ενέσεις θα γίνουν σε κάθε συνεδρία εξαρτάται από τον αριθμό και την έκταση των ανεπιθύμητων φλεβών. Επειδή υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα του σκληρυντικού που επιτρέπεται να ενεθεί στη διάρκεια μιας συνεδρίας, αν υπάρχουν πολυάριθμες φλέβες, θα απαιτηθούν μερικές συνεδρίες. Συνήθως μια φλέβα αποκρίνεται σε μια θεραπεία, όμως μπορεί να απαιτηθούν επαναληπτικές θεραπείες για την ίδια φλέβα.

Σε μερικούς ασθενείς το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ άλλοι χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και τρεις μήνες για να καθαρίσουν οι φλέβες. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 2-6 συνεδρίες και θα παρατηρήσουν βελτίωση της τάξης του 50-80% στην εμφάνιση των φλεβών τους μετά από αυτές. Πολύ σπάνια μπορεί να εξαφανιστούν όλες οι ευρυαγγείες. Το πόσες περίπου συνεδρίες θα χρειαστείτε μπορεί να εκτιμηθεί στις αρχικές επισκέψεις, όμως γενικά η θεραπεία συνεχίζεται μέχρι να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.