Ευρυαγγείες – Vessel Laser 980

Οι ευρυαγγείες, ή όπως αλλιώς λέγονται «σπασμένα αγγεία», είναι ένας συχνός λόγος δυσφορίας για πολλούς ανθρώπους όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη.

Αν και οι ευρυαγγείες -ειδικά στο πρόσωπο- είναι συνήθως ασυμπτωματικές, είναι ένα πρόβλημα που αφορά και τα δύο φύλα (πρωτιά έχουν οι γυναίκες), κυρίως για αισθητικούς λόγους. Πλέον το πρόβλημα έχει οριστική λύση με την δύναμη του Vessel Laser και μάλιστα ανώδυνα.

Στην ουσία είναι μικρά, επιφανειακά, διατεταμένα τριχοειδή αγγεία (φλεβίδια)  που βρίσκονται στο δέρμα και συγκεκριμένα κάτω από την επιδερμίδα. Θα ακούσουμε συχνά να αποκαλούνται και «σπασμένα αγγεία» ενώ το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο, μπλε ή μωβ. Στο πρόσωπο συνήθως παρατηρούνται κάτω από τα μάτια, στα μάγουλα, στην περιοχή γύρω από την μύτη αλλά και πάνω σε αυτήν και στο πηγούνι. Μπορούν να εμφανιστούν στη βάση του λαιμού, στο ντεκολτέ και πολύ συχνά στα κάτω άκρα. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ευρυαγγειών: η απλή ευρυαγγεία, η δενδροειδής (όταν μοιάζει με κλαδιά δέντρου), η αραχνοειδής (όταν μοιάζει με ιστό αράχνης), και η βλαττιδώδης (κουκκίδες)

Ευτυχώς σήμερα, μέσω της τεχνολογίας των laser μπορούμε να παρέμβουμε, με εξαιρετικά αποτελέσματα στο πρόβλημα των ευρυαγγειών και ειδικά όταν παρουσιάζονται με κόκκινο χρώμα. Κατά την αρχή της επιλεκτικής φωτόλυσης, το Laser  στοχεύει στο διευρυμένο αγγείο το όποιο καίγεται και  φράσσεται μόνιμα, από τον ινώδη ιστό που παράγεται κατά την επούλωσή του. Το σημαντικό όμως είναι πως δεν τραυματίζονται οι γειτονικές περιοχές και δεν προκαλούνται σημάδια. Επίσης ο χρόνος θεραπείας είναι πολύ μικρός. Αρκούν από 1 έως 3 συνεδρίες για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε τύπο ευρυαγγείας. Δεν εισάγονται ξένες ουσίες στον οργανισμό (όπως στην σκληροθεραπεία, κατά την οποία εγχύεται φαρμακευτική ουσία εντός της φλέβας.)

  • Η θεραπεία είναι μη διεισδυτική και επομένως δεν αφήνει τομές ή ουλές.
  • Δεν εισάγονται ξένες ουσίες στον οργανισμό, γιατί η όλη θεραπεία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος.
  • Δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, δεν παρακεντάται το δέρμα κι έτσι, χωρίς αιμορραγία, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μόλυνσης.
  • Δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία ή χορήγηση άλλων φαρμάκων ενάντια στον πόνο.
  • Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
  • Αρκούν 1-3 συνεδρίες για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, καθώς οι ευρυαγγείες που θεραπεύτηκαν δεν θα ξαναεμφανιστούν. Αμέσως μετά την θεραπεία το χρώμα τους είναι λιγότερο ορατό και εξαφανίζεται μεταξύ 2-6 εβδομάδων.

Όχι δεν πονάει και δεν χρειάζεται κάποιο είδος αναισθησίας. Εάν χρειαστεί εφαρμόζουμε τοπικά αναισθητική κρέμα.

Ένας σοβαρός παράγοντας για την εμφάνιση ευρυαγγειών εκτός από την γενετική προδιάθεση, είναι η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Το ποσοστό των γυναικών που εμφανίζουν ευρυαγγείες είναι πολύ πιο υψηλό από αυτό των ανδρών καθώς σημαντικό ρόλο παίζουν οι φυσιολογικές ορμονολογικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η λήψη αντισυλληπτικών ή οιστρογόνων.

Χρήση συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν κορτιζόνη, φάρμακα που προκαλούν αγγειοδιαστολή, ή η υπερβολική κατανάλωση αλκόολ. Επίσης εμφανίζονται και σε ανθρώπους που πάσχουν από κάποια αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ερυθυματώδη λύκο). Επιπλέον, μπορεί να είναι υπεύθυνο ένα μηχανικό τραύμα ή μια χειρουργική τομή.

Την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Είναι σημαντική η συστηματική χρήση αντηλιακής κρέμας υψηλού δείκτη προστασίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου (καθώς  η υπεριώδης ακτινοβολία έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση των τοιχωμάτων των αγγείων αφού μειώνει το κολλαγόνο).

Αποφεύγετε τον καθαρισμό του προσώπου με ζεστό νερό, τα προϊόντα απολέπισης με χοντρούς κόκκους, την αποτρίχωση με ζεστό κερί (καθώς το τράβηγμα και η θερμότητα είναι επιβαρυντικοί παράγοντες) τη σάουνα και γενικότερα την έκθεση σε πολύ ζέστη, καθώς και την υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.