Βαθύς καθαρισμός με Vaper

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση κατά την οποία αφαιρούμε από την επιδερμίδα τη ρυπαρότητα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες, σμήγμα).

Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ωρο.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το βγάζουμε κάθε μέρα, γιατί αυτό προστατεύει την επιδερμίδα από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και της δίνει ευλυγισία. Από τη στιγμή όμως που οι αδένες θα γεμίσουν και θα αρχίσουν να εμφανίζονται φαγέσωρες θα πρέπει να γίνει βαθύς καθαρισμός. Στα λιπαρά δέρματα οι αδένες γεμίζουν πιο γρήγορα απ’ ότι στα ξηρά. Διάφορες επίσης παθολογικές καταστάσεις όπως η ακμή, ψυχολογικά προβλήματα και ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν το ρυθμό των εκκρίσεων. Όλα αυτά λοιπόν θα καθορίσουν τη συχνότητα του καθαρισμού.

Οι διαδικασίες που ακολουθούμε στο βαθύ καθαρισμό προσώπου είναι οι εξής:

Απλός καθαρισμός (ντεμακιγιάζ)
Πήλινγκ
Διάνοιξη πόρων
Εξαγωγή σμήγματος
Εφαρμογή υψισύχνων
Μάλαξη
Τοποθέτηση μασκών
Τοποθέτηση υδατικής κρέμας

Η διάνοιξη των πόρων γίνεται με ατμόλουτρο (συσκευή VAPER).

Τα μηχανήματα παραγωγής ατμού αποτελούνται από ένα θερμαντικό σώμα (αντίσταση), ένα δοχείο για το νερό και ένα στόμιο απ’ όπου βγαίνει ο ατμός. Το δοχείο του νερού πρέπει να γεμίζεται μέχρι την καθορισμένη στάθμη για κάθε μηχάνημα και να χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση αποσταγμένο νερό, για να αποφεύγουμε τη συσσώρευση αλάτων, που μπορεί να καταστρέψουν την αντίσταση του μηχανήματος και να φράξουν το στόμιο εξαγωγής του ατμού. Μερικά μηχανήματα έχουν επιπρόσθετα δοχεία μέσα στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα διαλύματα, όπως ροδόνερο, λοσιόν, χαμομήλι κλπ.

Αντενδείξεις:

  • Ευαίσθητα δέρματα
  • Σπασμένα αγγεία
  • Περιοχές με κυκλοφορικές διαταραχές όπως ροδόχροη ακμή
  • Περιοχές με αμυχές, ερεθισμούς ή φλεγμονές
  • Διαβητικά άτομα τα οποία έχουν μεγάλη ευαισθησία στο δέρμα

Προσοχή

  • Σε άτομα με ακμή το βαπέρ πρέπει να είναι σε απόσταση μεγαλύτερα των 30εκ. από το πρόσωπο και αν αυτό ερεθιστεί πολύ απομακρύνουμε γρηγορότερα περίπου στα 15 λεπτά.
  • Σε άτομα με πολλές ευρυαγγείες σκεπάζουμε τις περιοχές αυτές με υγρό χαρτομάντιλο ή τοποθετούμε μεγάλη στρώση κρέμας.
  • Αν το άτομο φοράει φακούς επαφής, πρέπει να τους βγάλει λόγω της υπερβολικής θερμότητας.
  • Πάντα σκεπάζουμε τα μάτια με πον – πον ή βαμβάκι εμποτισμένα σε λοσιόν για τα μάτια ή νερό.

Τα περισσότερα μηχανήματα παραγωγής ατμού, παράγουνσυγχρόνως με ηλεκτρική εκκένωση όζον. Το όζον είναι ένα στοιχείο η υπερβολική χρήση του οποίου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του ιστού του δέρματος. Όταν όμως εφαρμόζεται με μέτρο, ενεργοποιεί την κυκλοφορία των υποδορίων αγγείων και δίνει σε αυτά οξυγόνο. Έχει απολυμαντική και αντιμικροβιακή δράση. Το όζον παράγεται στο σημείο απ’ όπου εξέρχεται ο ατμός, τον οποίο ιονίζει.

Τοποθετούμε το vaper σε τέτοια θέση ώστε ο ατμός να πέφτει ομοιόμορφα στο πρόσωπο ή την προς καθαρισμό περιοχή, η απόσταση από το δέρμα είναι 30 εκ. και πάνω. Αφού το άτομο βρίσκεται στον ατμό για 10-15 λεπτά, τότε ανοίγουμε την παροχή του όζοντος. Ο ατμός τότε αλλάζει σύσταση, αρχίζει να ιονίζεται, να έχει έντονη οσμή και διαφορετικό χρώμα. Τα μάτια πρέπει να καλυφθούν με υγρό βαμβάκι και αν υπάρχουν φακοί επαφής θα πρέπει να βγουν από τα μάτια. Ο χρόνος εφαρμογής ατμού και όζοντος δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 20-25 λεπτά.

Τυλίγουμε τους αντίχειρες ή τους δείκτες και των δύο χεριών με αποστειρωμένα χαρτομάντιλα. Τοποθετούμε τα δύο δάκτυλα εκατέρωθεν του πόρου του σμηγματογόνου αδένα και πιέζουμε σταθερά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να αδειάσει τελείως ο αδένας. Αρχίζουμε την εξαγωγή του σμήγματος από το μέτωπο, συνεχίζουμε με το πηγούνι, τις παρειές και τέλος τη μύτη. Σε κάθε περιοχή δουλεύουμε σχολαστικά και τέλος τοποθετούμε απαραίτητα αντισηπτική αλοιφή (cetavlon, betadine) ή ειδικά προϊόντα αντισηψίας για μετά τον καθαρισμό, για να αποφύγουμε τις μολύνσεις. Είναι αναγκαίο να αλλάζουμε συχνά χαρτομάντιλα όταν αυτά λερώνονται.

Η συσκευή που παράγει γαλβανικό ρεύμα έχει ένα παθητικό ηλεκτρόδιο που το κρατάει το άτομο στο χέρι ή τοποθετείται κατάλληλα, καλυμμένο κάτω από τους ώμους, και ένα ενεργητικό ηλεκτρόδιο με το οποίο γίνεται η εισχώρηση του προϊόντος για την ιοντοφόρεση ή αλλιώς desincrustation. Με τα δύο αυτά ηλεκτρόδια σχηματίζεται ένα κύκλωμα.

Με τη χρήση γαλβανικού ρεύματος επιτυγχάνουμε διαλυτοποίηση του σμήγματος και εισαγωγή ανόργανων ουσιών στα βαθύτερα στρώματα που ξεπερνούν την κερατίνη στιβάδα και φτάνουν στο κυρίως δέρμα που υπάρχει πρόβλημα.

Τα υψίσυχνα ρεύματα μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα για μικροβιοκτόνα και αντισηπτικά αποτελέσματα. Κατά την άμεση εφαρμογή τους ξηραίνεται, καθαρίζεται και θεραπεύεται το δέρμα. Έχουν μικροβιοκτόνο και αντισηπτική δράση λόγω του σχηματιζόμενου όζοντος στην επιφάνεια του δέρματος, δια μέσου του εφαρμοζόμενου γυάλινου ηλεκτροδίου το οποίο εφαρμόζουμε στο δέρμα και κινούμε κυκλικά.

Ποτέ δεν χάνει το ηλεκτρόδιο την επαφή με το δέρμα εκτός των περιπτώσεων ακμής κατά τις οποίες κρατάμε το ηλεκτρόδιο σε μορφή στυλό, σε απόσταση 2 mm πάνω από τη βλάβη. Η συσκευή αποτελείται από έναν ροοστάτη, ένα διακόπτη και έναν υποδοχέα. Κατά την εφαρμογή τους παράγεται ένας ερεθιστικός θόρυβος λόγω της μικροβιακής εκκένωσης.

Τα υψίσυχνα μπορούν να εφαρμοστούν και με έμμεσο τρόπο. Κατά την έμμεση εφαρμογή, το ρεύμα περνά δια μέσου της επιδερμίδας και προκαλεί ένα διεγερτικό, αντι-συμφορητικό αποτέλεσμα χωρίς χημικούς σχηματισμούς σ’ αυτή. Το άτομο κρατάει το ενεργό ηλεκτρόδιο και εμείς κάνουμε εφαρμόζουμε δακτυλικές επικρούσεις πάνω στο πρόσωπο.

Και στην άμεση και στην έμμεση εφαρμογή των υψισύχνων ξεκινάμε με χαμηλή ένταση, αυξάνουμε σταδιακά και πρώτα κλείνουμε την παροχή ρεύματος και στη συνέχεια απομακρύνουμε το ηλεκτρόδιο.

Κάνουμε για 5 λεπτά μάλαξη στο πρόσωπο με ειδική αντιφλογιστική κρέμα.

Σε αυτό το σημείο απλώνουμε την ειδική αντιφλογιστική μάσκα, για να μειωθεί ο ερεθισμός προσώπου, που έχει δημιουργηθεί από τη μέχρι εδώ διαδικασία του καθαρισμού, και για να προκαλέσει σύσφιξη στους ανοιγμένους πόρους. Η πρώτη μάσκα που χρησιμοποιούμε είναι συνήθως με αζουλένιο. Την αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά την αφαιρούμε και μετά απλώνουμε μία δεύτερη μάσκα με καθαριστική δράση η οποία έχει ως στόχο να αφαιρέσει εισχωρώντας στους πόρους και τα τελευταία υπολείμματα σμήγματος. Αυτήν την αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Τέλος μετά την αφαίρεση των μασκών τοποθετούμε υδατική κρέμα με σκοπό την γρήγορη ανάπλαση του δέρματος, αντιφλόγωση και γενικότερα την επαναφορά του. Η κρέμα αυτή μειώνει τον ερεθισμό που έχει μείνει από τη διαδικασία του καθαρισμού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλή ενυδατική κρέμα χωρίς ερεθιστικά χαρακτηριστικά.

Κλείστε άμεσα ραντεβού

Our Location

Designed by Master Digital Agency. All rights reserved.